miercuri, 29 mai 2013

Excel



             Este un program de calcul tabelar. Tine evidenta mai multor date (numerice, de tip text, calendaristice etc.) si realizeaza diverse operatii cu acestea. Este programul visat de toti contabilii.
Fisierul excel este un registru cu foi electronice de calcul (Sheet). O foaie este organizata in linii (1,2,3.) si coloane (A,B,C.)
             La intersectia unei linii cu o coloana se formeaza celula. Toate casetele dreptunghiulare de pe foaie sunt de fapt celule. Fiecare celula are un nume (adresa sau referinta de celula) cum ar fi: A2=celula aflata la intersectia coloanei A cu linia 2; B200=celula aflata la intersectia coloanei B cu linia 200. Este la fel ca pe tabla de sah!!!Deplasarea prin foiDeplasarea dintr-o foaie in alta se face cu clic cu mouse-ul pe eticheta foii dorite.Deplasarea prin celule              Va puteti deplasa prin celule cu sagetile directionale de pe tastatura, cu Enter, cu Tab sau facand clic cu mouse-ul pe celula dorita.Introducerea datelor            Va pozitionati pe celula dorita si tastati.Observati ca valorile de tip text sunt aliniate in mod automat in stanga celulei, iar valorile numerice sunt aliniate in mod automat in dreapta celulei!Acest fapt este foarte important, deoarece va ofera posibilitatea de a verifica daca s-au introdus corect valorile numerice. Valoarea numerica nu este tastata corect daca este aliniata in stanga celulei. Tastarea gresita a valorilor numerice va duce ulterior la erori in formule.Atentie!!! Folositi blocul numeric pentru a tasta valorile numerice (pentru a evita ca in loc de cifra zero sa tastati litera o - in blocul alfanumeric zero si o sunt unul sub altul); pentru separator zecimal este indicat sa folositi tasta din blocul numeric;evitati sa lasati spatii sau sa tastati punct intre cifre - ca separatoare intre grupele numerice (de exemplu este gresit: 1.234.567 sau 1 234 567).          Corectarea depasirilor de celule         Se poate intampla ca datele pe care le tastati sa depaseasca latimea celulei, respectiv latimea coloanei. Este bine sa corectati imediat aceste depasiri de celule.

 file:///D:/ProiectInfoExcel.xls

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu